22.04.2010

Azi am fost scos la comisia de individualizare a pedepsei. Sunt la regimul deschis. E mare lucru. Slabă consolare pentru infernul din care acum fac parte. Dar îmi demonstrează că mai există oameni cu suflet.
În regimul penitenciar, conform legii 275/2006, sunt 4 regimuri de executare a pedepsei: maximă siguranţă, închis, semideschis şi deschis. Eu, conform vrerii lui Floarea Grosu, cu 5 ani jumate ar fi trebuit să fiu inclus în regimul închis. Câtă răutate… Ea a decis vieţiile unor oameni…
Sunt fără putere, apatic. M -am bucurat astăzi un pic pentru hotărârea comisiei. Am luat-o ca pe o victorie personală. Ce ironie a sorţii…… să te bucuri de privilegiul de a ţi se atribui un regim carceral mai bun decât cel prevăzut de lege. Dar tot închis sunt!
Aici e o lume a minciunii, încep să am dificultăţi în a mai face diferenţa dintre bine şi rău, între minciună sau adevăr. Toţi se laudă, toţi sunt mândri de realizările lor, e chiar o ierarhie între ei bazată pe gravitatea şi violenţa faptei, pe capacitatea de a-i teroriza pe alţii. „Fenomenul torţionarilor de la Piteşti” e o teorie care surprinde adevărul în toată goliciunea lui. Cei ce terorizează acum sunt cei ce au pătimit odată. A teroriza aici înseamnă a chinui fizic prin bătăi, prin umilinţe gen spălat WC-ul, dus gunoiul, spălat lenjerie murdară, făcut diverse comisioane în cameră, precum şi psihic prin imprecauţiunile şi înjurăturile constante abătute asupra victimei. Asta e cea care înfrânge spiritul, dar pentru cei care o fac este izvorul plăcerii. Umilirea asta înseamnă să fi supus în permanenţă unui tir de remarci obscene, toate cu tentă homosexuală, răutăcioase, să iei un pachet de ţigări şi să dai înapoi 2, să ai dreptul să te dai jos din pat, să nu poţi mânca la masă ci doar în picioare, să cedezi tot pachetul de alimente, etc. Gama de umilinţe e foarte variată. Imaginaţia contează!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: