Marţi, 10 August 2010

Am depăşit de mult, atât temporal, cât şi în materializare fizică, şocul încarcerării. E paradoxal cât de bine funcţionează reflexele condiţionate. Acum 4 luni jumătate îmi ziceam că nu voi putea accepta o eventuală încarcerare şi că, decât să mă întorc aici, mai bine mor. Îmi făcusem un proiect de luptă prin greva foamei, prin care să atrag atenţia lumii asupra cazului meu şi a nedreptăţii care eram parte. Mă marcase cazul lui Claudiu Crulic, cel care a protestat aşa împotriva încarcerării sale în Polonia, dar care, din lipsa interesului autorităţilor române, a murit de inaniţie. Eram foarte determinat în a face asta şi eu, decât aşa o viaţă, mai bine o moarte onorabilă.
Timpul a trecut, emoţiile s-au stabilizat, şocul încarcerării s-a disipat, eu am acceptat până la urmă încarcerarea, nu şi necesitatea ei. Această stare de lâncezeală, de rezistenţă la inserţia într-o hazna a abjectităţilor umane, văd că tinde să se perpetueze. Toate dorinţele şi ambiţiile mele s-au anulat, am devenit un nimic. Totul se rezumă doar la uşurarea existenţei penitenciare prin centrarea tuturor obiectivelor doar pe trecerea timpului. Arta de a face timpul să treacă. Bucuria de a mai bifa încă o zi din totalitatea zilelor de pedeapsă, inutil aplicată mie. Şi stăpânirea gândurilor. Asta e cel mai greu. Să nu le laşi să zburde, să te ducă în toate locurile în care acum nu poţi fi. Să-ţi cenzurezi pornirile şi dorinţele. Să accepţi toată umilinţa faptului de a fi aici prin negarea realităţii lumii din care ai făcut parte.
Si, ca să revin la ideea de la început, cel mai simplu mod este prin dezvoltarea reflexelor condiţionate. La 7, 12, şi 17 mănînci. la 6 te trezeşti şi la 22 te pui la somn. La ora 8 ieşi la lucru şi la 16 vii de la lucru. Duminica ai parte de liturghie şi vizită de la cei dragi. Marţi şi sâmbătă ai dreptul la cumpărături. Şi asta încă vreo 2 ani şi 7 luni, până la liberarea condiţionată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: