Miercuri, 11 August 2010

În ultimele zile, la TV se vorbeşte din nou de cazul Ţundrea, cel ce a făcut 12 ani de zile de puşcărie, nevinovat. El a făcut puşcărie pentru că a fost acuzat că ar fi luat viaţa unei alte fiinţe omeneşti. Dar el era nevinovat, nu a luat viaţa nimănui. În schimb, nişte monştri de oameni cu chip de judecători şi procurori, i-au luat lui viaţa. Pentru că atunci când faci puşcărie, pe lângă libertate, ţi se ia şi viaţa, aşa cum o ştii: familie, speranţe, împlinire socială, loc de muncă etc.
Şi atunci nu pot să nu mă întreb: de ce aceşti criminali nu plătesc şi ei? Ba mai mult, sunt recompensaţi cu pensii într-o lună cât restul într-un an! Atunci când condamni un om ştiind că e nevinovat şi-i răpeşti libertatea şi implicit viaţa, nu înseamnă că eşti şi tu criminal? Pentru că tu, ca judecător, îţi fundamentezi o decizie pe baza probelor de la dosar. Nu poţi invoca neştiinţa atunci când condamni un nevinovat care-şi urlă inocenţa, arătând că nu e vinovat. Lipsa probelor nu poate fi imputată unuia care e condamnat, deşi îşi susţine nevinovăţia, ci doar ţie, judecătorul zelos, pus să dai ani de puşcărie, pentru normă. Sau ţie, procurorule, cel ce eşti pus să strângi probe atât în apărare, cât şi în acuzare. Iar scopul unui proces penal nu e doar condamnarea , achitarea e şi ea soluţie.
Sunt extrem de revoltat de sistemul ăsta demonic, în care înfăptuirea justiţiei are doar caracter declarativ şi demonstrativ, oamenii nu sunt judecaţi după vinovăţie, ci doar după necesitatea sistemului de a declara statistic dosare rezolvate…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: