Vineri, 13 August 2010

Am citit rechizitoriul PNA Mureş din 20.09.2004, cel prin care am fost trimis în judecată. În spatele sobrietăţii exprimării şi aparenţei de legalitate a anticoruptului Sandu Marin, am descoperit un adevăr hilar. Sunt curios dacă cineva din mai marii justiţiei române se vor simţi lezaţi în orgoliul lor profesional şi vor dispune o minimă verificare. Cu emfază, la pagina 22 din rechizitorul susnumit se titrează: ,,Având în vedere că Codo Sandor a denunţat autorităţii faptele mai înainte ca organele de urmărire penală să fi fost sesizate pentru infracţiunile de corupţie mai sus descrise, în cauză, faţă de acesta urmează a se dispune neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunile…“ . Buuun. Doar că nu avem denunţ. Deci Sandu l-a exonerat de răspundere penală pe Codo (darea de mită e infracţiune) doar pentru că el a vrut asta. Şi mie, în acelaşi timp, mi-a imputat comiterea unei infracţiuni inexistente.
Însă, dacă nu mă înşel, abuzul comis de Sandu Marin, e o infracţiune distinctă, favorizarea infractorului. Mai are sens să spun ceva?
Cum a dat neînceperea urmăririi penale dacă Codo nu a denunţat nimic? Adică pe ăla l-a iertat şi pe mine m-a băgat la puşcărie doar pentru că el a vrut aşa?
Oare în România este vreun for profesional capabil să instrumenteze acest abuz? Sau poate procurorul şef al Parchetului General, cea atât de corectă, ar putea, aşa ca în cazul Ţundrea, la mult timp după moartea lui, să simtă nevoia de a înfăptui justiţia pentru aflarea adevărului? Dacă nu pentru aflarea adevărului cel puţin pentru câştigul de imagine în faţa opiniei publice, ştiu că e ahtiată după asta…
Oricum, ca şi concluzie, e interesant cum te scoate D.N.A. de sub urmărire penală mai ales că tu mai ai în cercetare vreo 47 de alte dosare pentru înşelăciune, fals şi infracţiuni de legea cecului…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: