Vineri, 10 septembrie

Pe micul ecran se derulează încă un episod din mascarada televizată a arestărilor de personalităţi. În spatele limbajului de lemn al comunicatelor de presă, îmi aduc aminte de procedurile organelor statului şi a modului în care se înfăptuieşte justiţia. Cel mai important obiectiv într-un proces penal e, la început, să te aresteze preventiv. Dacă te-au arestat, să fi menţinut cât mai mult. Dacă se reuşeşte asta, condamnarea e sigură. Nu mai vorbim despre vinovăţie, acest lucru e subînţeles, doar nu ar începe ei prigoana degeaba. Te arestează doar pentru că pot şi ei ştiu deja că tu eşti vinovat! Mascarada intitulată de către ei aflarea adevărului e doar punerea în scenă a unui scenariu prost, concretizat într-un proces penal. Oricum tu, ca parte în proces, nu ai nici o şansă. Dacă te-au ales, probabil există un motiv. Dacă vrei să scapi însă, află motivul. Dacă nu, poţi să fi idealist şi cu credinţă în Dumnezeu, dar asta nu te va ajuta.
La mine, prin încheierea penală nr. 279/28.07.2004 a Tribunalului se dispune arestarea preventivă în baza motivului prevăzut de art. 148, lit. h) din Cpp şi anume că „există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”. Sunt confuz. Buimac de-a dreptul! Cum poţi aresta un om motivând că e un pericol public, dar recunoscând, în acelaşi timp, că nu există „nici o probă”?

4 răspunsuri to “Vineri, 10 septembrie”

  1. Citesc cu interes in jurnalul tau…..e si asta un mod de comunicare…Aflu lucruri despre tine… Ma bucur cand te gasesc optimist si ma intristez cand iti pierzi speranta. Sa te ajute Dumnezeu sa fii sanatos sa poti invinge. Ne gandim la tine… Urmaresc in continuare…nu stiam ca ai blog.

  2. Iti doresc multa putere.Am dat intamplator peste acest blog si sper sa ai puterea de a trece si peste asta.

  3. Vad pe pagina saptamanalului Punctul (http://www.punctul.ro/articol/7608/kodo-robert-sandor-si-productia-de-650_000-de-euroi.html) un articol despre un anume Kodo Robert Sandor, inculpat recent intr-un caz de frauda. Este oare aceeasi persoana cu cea care apare in rechizitoriul procurorilor (Codo Robert Sandor)? Daca da, raman fara comentarii.

  4. Sincer, eu am fost proprietara unei case pe care i-am vandut-o lui Codo Robert. Daca stiam pe ce maini incape biata casa, nu i-o vindeam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: