Luni, 04 octombrie

Noaptea a fost chinuitor de lungă şi agitată, în scurta perioadă în care am dormit, am visat întrebările ce mă chinuie zi de zi. De ce unii oameni sunt investiţi cu dreptul de a schimba destinul semenilor? Cine le-a dat această putere, de viaţă şi de moarte? Ce autoritate omenească poate investi cu atributul divinităţii un alt om? Şi dacă primitorii acestei puteri sunt nevrednici? De ce a fost modificat în această direcţie destinul meu? Pentru ce raţiune superioară a devenit sacrificabil destinul meu? Sunt atâtea întrebări fără răspuns în mintea mea…
Cum termenul de judecare a contestaţiei în anulare se apropie, cred că devin neliniştit. Nu neliniştea pe care o aveam înainte de fiecare termen al acestui proces, până la condamnare, ci o stare ciudată de luptă între necesitatea de a fi optimist şi cu speranţă sau nevoia de a accepta o realitate stabilită arbitrar şi profund imorală şi injustă, fără de speranţă.
Cum pot să-mi urlu nevinovăţia mai mult decât aşa, prin simpla ei susţinere? Nu am ce alte probe să propun, realităţile nu sunt din două universuri paralele, toate faptele care mi se impută, pretinse a fi penale, sunt verificabile şi demonstrabile a fi secvenţe noncriminale din viaţa unui cetăţean onest. Totul ţine de interpretare.
Oltean Emilian, şeful B.C.C.O. Mureş este acuzat de „denunţătorul” meu că a primit mită carburanţi. Însă între el şi mine, diferenţa e că el e poliţist şef, iar eu un infractor condamnat la puşcărie. Simpla alegaţie a aşa-zisului „denunţător” a fost interpretată diferit, deşi realitatea nu a susţinut-o. Eu nu am primit, dar sunt închis, Olteanu o fi primit, dar e un cetăţean onest!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: