Vineri, 08 octombrie

Este foarte greu să explic lumii de ce sunt aici dacă sunt nevinovat. Sincer, mi-e greu până şi mie să-mi explic. Mi-e greu să explic că în acest sistem de justiţie eu a trebuit să-mi demonstrez nevinovăţia şi nu invers. Şi am pierdut, cumva, nu ştiu cum, nu am fost suficient de credibil. Deşi nici măcar nu ştiu în ce constau infracţiuniile de care sunt acuzat. Ştiu însă, că în ochii lor, am fost un funcţionar public care a facilitat rambursări de TVA, aşa zic ei. Deşi referirea nu se face la singurele două controale la care am participat la firma soţiei aşa-zisului meu denunţător.
Sunt curios ce va dispune Înalta Curte în privinţa sintagmei „denunţător”, folosită în toate actele de condamnare a mea. M-am luptat cu un sistem care m-a judecat exclusiv în baza prezumţiei de vinovăţie. Toate pârghiile şi mecanismele de aflare a adevărului şi aplicare a justiţiei au fost adaptate acestui scop unic, de parcă improbabila mea achitare ar fi produs dezechilibre sociale. Am fost somat să-mi produc probe în apărare, iar eu m-am conformat, crezând orbeşte că doar aşa voi scăpa. Ce gravă eroare….
Eu nu trebuia de fapt să fac nimic, ei trebuiau să demonstreze un lucru absurd şi mincinos, să-şi întemeieze teza vinovăţiei mele pe probe şi pe o realitate faptică. Am apreciat greşit şi am creat apărarea pornind de la premisa că eu trebuie să am un rol activ. Dar am greşit…
Orice aş fi făcut, soarta mea a fost decisă în momentul în care am făcut prima zi de puşcărie, în 2004. Atunci am fost ales!
Din această cauză mi-e atât de greu să explic lumii de ce sunt aici, fiind nevinovat. Şi de aceea mi-e atât de greu să-mi explic şi mie situaţia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: