Marţi, 19 octombrie

Înainte de a veni la Bucureşti, îmi venise ideea de a solicita Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor aducerea la instanţă, direct de la Mureş, sub escortă. Aşa că am făcut o cerere simplă. Bineînţeles, s-a respins. Şi am fost supus procedurilor de aducere prin transfer pe Penitenciarul Jilava.
Acum, după consumarea episodului cu instanţa, îmi vin câteva idei. În primul rând, faptul că am o procedură în desfăşurare la C.E.D.O. pentru rele tratamente aplicate şi tortură. În funcţie de atitudinea lor în ceea ce privesc tratamentele care-mi sunt aplicate, îmi rezerv dreptul de a face sau nu plângere pentru încălcarea acestui drept. Aşa că încerc să fac o scurtă expunere a abuzurilor.
În primul rând, deplasarea efectuată cu un mijloc de transport dotat cu scaune din plastic, improprii transportului la mari distanţe şi nu cu scaune speciale, prevăzute cu centură de siguranţă, deplasare ce a durat 12 ore. Fumători şi nefumători la un loc.
În al doilea rând faptul că am fost privat de somn timp de două zile consecutiv prin trezirea la ora două pentru efectuarea formalităţilor legate de transport.
În al treilea rând, condiţiile inumane şi sub limita demnităţii umane de pe Penitenciarul Jilava. Asemănările cu un lagăr de concentrare sunt izbitoare, condiţiile sunt deplorabile, infestarea cu ploşniţe, vectori de transmitere a unor boli grave ca hepatita C, SIDA, sifilis, norma de hrană insuficientă, cazarea într-un spaţiu de fumători deşi eu sunt nefumător, toaleta neigienică şi înfundată, cu încăperea fără uşi la latrine şi fără geamuri exterioare, lipsa apei calde, acoperişul spart care permite infiltrarea apei în spaţiile de dormit şi alte asemenea. Aş fi vrut să nu mai am nimic de reclamat, dar, din păcate, alegerile din viaţa mea de mult nu le mai fac eu.

2 răspunsuri to “Marţi, 19 octombrie”

  1. Salutare dragul meu…!!! Sunt foarte bucuroasa ca pot comunica,cumva,cu tine.As vrea sa pot gasi cuvintele potrivite situatiei,,imi vin in minte o gramada de cuvinte de imbarbatare ,de optimism,de sustinere….dar stiu ca nimic din ceea ce voi spune nu te v-a face sa uiti,nici macar un moment de locul unde esti,de oamenii din jurul tau.Si imi imaginez ca asta doare tare.Dar pe alta parte ma gandesc ,si sper,ca aceste cateva cuvinte venite din partea mea sa te bucure putin,macar pt cateva secunde.Vreau sa-ti spun doar sa fii tare,esti un invingator si trebuie sa iesi si din chestia asta.Cumva trebuie sa vina si finalul!Sa nu iti pierzi increderea in tine!Vei reusi,trebuie sa reusesti.Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar sa sti ca sunt alaturi de tine,ma rog pt tine,ma rog sa nu-ti pierzi mintile,ma rog sa-ti gasesti putere pt inca o zi,ma rog in fiecare zi.Cum ai zis si tu,intr-o zi,speranta moare ultima!Continua sa speri,sigur v-a iesi si soarele .Te las acum,dar revin.Voi fi alaturi de tine in fiecare zi.A ta „eterna”colega.Te pup .

  2. ingrozitor,infiorator… ma tot intreb ce cauti acolo…. 😦
    apropos de apa calda… nici eu nu am de mai mult de 2 luni nici apa calda, nici incalzire….minunata tara,minunat oras…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: